Kate Ramsey, Fabulous Felt Design

19-20 July, 2014 LACY DAYS

VILT JE EIGEN KANT

Een twee daagse workshop in 2014 door Kate Ramsey, exclusief bij atelier Fiberfusing in Nederland


Workshop beschrijving

In deze 2-daagse workshop zal Kate laten zien hoe een perfect dun en rondmazig viltkant te maken. Er zullen eerst enkele proefstukken worden gemaakt in de vorm van handwarmers en een sjaal. Aan het einde van de 1e dag wordt gestart met het uitleggen van het kantvest met mouwen. De 2e dag wordt er verder gewerkt, er wordt geverfd, kant gemaakt en alles wordt verder vervilt. Je leert verschillende technieken die Kate gebruikt om vilt meer elegant en draagbaar te maken.


Kate zal een schuurmachine gebruiken om zo efficient mogelijk tot vilt maken te komen. De stukken worden in witte wol met zijde gemaakt en worden vervolgens geverfd. Daarbij demonstreert Kate eenvoudige maar effectieve verftechnieken.


Vereist is een basiskennis van vilten, hoe wolvezels uit te leggen en hoe om te gaan met wolverven.


Alle workshops zullen worden gegeven in het Engels en vertaald waar nodig in het Nederlands

Wie is Kate Ramsey

KATE RAMSEY is een viltmaakster, die zich heeft gespecialiseerd in het produceren van unieke handgeverfde mode-accescoires. Haar luxe sjaals en omslagdoeken in levendige kleuren zijn gemaakt van de fijnste kwaliteit wol en zijde. Kate begon met het maken van vilt in 2006 en heeft er een succesvol bedrijf mee gemaakt, met orders van gerenomeerde bedrijven over Europa en USA. Ze heeft diverse prijzen gewonnen, oa de New Entrant Award van de Royal Dublin Society National Craft Competition in 2011 en kreeg een 2e plaats op de RDSNational Craft Competition in de categorie Vilt, als ook een speciaal Feltmakers Ireland award.

www.fabulousfelt.ie www.etsy.com/shop/feltfieltrofilc www.fabulousfelt.blogspot.com

Kate vertelt...

Ik ben een autodidact op het gebied van viltmaken die voornamelijk leeft van de viltprodukten die ik verkoop. Ik geef alleen les in Atelier Fiberfusing, omdat ik slechts op kleine schaal de manier van mijn vilten en mijn eigen opgedane kennis omtrent het viltmaken wil doorgeven. Tegelijkertijd als je eenmaal van me les krijgt zal ik zoveel mogelijk kennis willen delen in de tijd die me gegeven is.

Mijn methoden zijn dusdanig versimpeld dat alle tijdrovende handelingen geminimaliseerd zijn, omdat ik anders mijn produkten niet voor een goede prijs kan verkopen. Ik heb slechts les gehad van een paar viltmakers, maar mijn manier van viltmaken zijn toch totaal verschillend. Je zult verbaasd staan van de resultaten!

Registratie / atelier FiberFusing

Stuur een email naar onderstaand adres voor meer informatie over prijzen, accomodatie, routebeschrijving, registratie en betalingscondities