Lichtfabriek

Bedrijfsanalyse

Lichtfabriek

De lichtfabriek is alleen gevestigd in Haarlem. Het is de perfecte plek voor een evenementen en feesten, maar ook voor congressen of tv opnames. Het gebouw heeft drie zalen, en nog vijf kleinere ruimtes.


Er zijn ook af en toe feesten in het gebouw. Bedrijven huren dan een zaal of zalen voor hun eigen feest. Een groot voorbeeld is het feest Fris. In de Lichtfabriek werd regelmatig een feest gegeven.

Doelgroep

De doelgroep van de Lichtfabriek zijn mensen die een geschikte en makkelijk toegangbare plek zoeken voor een evenement of andere gelegenheden.


Voor de grootte zalen zijn vooral de bedrijven belangrijk. Er kunnen veel mensen in de zalen. De kleinere zalen zijn vooral voor kleinere feesten zoals een verjaardag of een bijeenkomst.

Concurrenten

De Lichtfabriek heeft wel concurrenten, maar niet in Haarlem zelf. Daar is de Lichtfabriek de het grootste gebouw voor deze gelegenheden. Buiten Haarlem om hebben ze wel concurrenten zoals:

Paradiso is gevestigd in Amsterdam. Er worden vooral veel feesten gegeven, maar bedrijven kunnen de ruimte ook afhuren voor bijvoorbeeld een bedrijfsfeest.


Ziggo dome is ook gevestigd in Amsterdam. De zalen zijn groot en er kunnen heel veel mensen in. Dit gebouw is geschikt voor veel gelegenheden. De Lichtfabriek en Paradiso lijken qua evenementen gelegenheid veel op elkaar.

Bedrijfsgegevens

Bedrijfstak: Evenementenservice


Bedrijfsgrootte: 11 tot 50 werknemers

Communicatie

De Lichtfabriek heeft een hele goede communicatie. Op de website kan je alles vinden wat je nodig hebt. Daarnaast zijn ze actief op Linkedin, Facebook, Youtube, Google+ en Twitter

Producten

Als product heeft de Lichtfabriek zalen en kleinere ruimtes ter beschikking voor meerdere gelegenheden.

Kenniskapitaal

Je kan bij de Lichtfabriek aan het werk als evenementenorganisator. Hiervoor moet je een afgerond HBO diploma hebben als organisator van evenementen. Het is handig als je ervaring hebt in het vak, dan heb je extra pluspunt.


Als licht/podium technicus kan je hier ook goed terecht. Wanneer een zaal wordt afgehuurd voor een feest moet alles goed worden neergezet, zoals een podium en de lichteffecten. Hiervoor moet je een afgerond HBO diploma hebben.