EL MEU DIARI

Museu Blau

Big image

SOBRE MI

Hola, em dic Marina.
Aquest diari l'escriure a la meva amiga imaginària Laura, (com l'Anna Frank) l'únic que jo l'escriure sobre les meves vivències mentre duri aquest TGPE.

DIJOUS 8 D'OCTUBRE DEL 2015

A mi el TGPE que m'ha tocat ha estat el del "Museu Blau". En els tgpes ens ajuntem les classes de 2n i 3r. En el TGPE només som tres noies, la Núria la Júlia i jo, em sembla una mica injust, però bueno és igual.

En cada TGPE et proposaven un encàrrec i tu l'havies d'aconseguir. El dimarts vam anar al Museu Blau que era l'entitat que ens havia proposat el encàrrec perquè ens l'expliquessin. Totes les vegades que he anat al Museu Blau amb l'escola, mai m'ha agradat, trobo que és bastant avorrit, però a lo millor han canviat les coses així que li
hauré de donar una segona oportunitat.

L'encàrrec que ens han proposat ha estat: millorar la visita guiada de l'exposició "biografia de la Terra". Aquest encàrrec ens l'han posat perquè reben molt
poc públic de la nostra edat, i volen aconseguir que vinguin més adolescents i com que nosaltres estem en aquesta edat, des del nostre punt de vista podem millorar més coses.

Encara no hem treballat gaire, però sembla interessant. Ja hos aniré explicant.

Marina

DIMARTS 13 D'OCTUBRE DEL 2015

Hola Laura que tal?

La setmana passada el Tomàs i la Mercè (els nostres "profes"), ens van repartir en grups de quatre, cada grup s'encarregava d'una període de l'exposició. A mi m'ha tocat amb la Júlia, la Núria i el Bheiron, el període que ens ha tocat ha estat el de "Inicis de la Terra".

Aquest dimarts vam anar al Museu Blau, i cada grup es va repartir pel seu període. El que vam fer va ser un reconeixement dels elements museogràfics de cada part de la exposició, vam fer fotografies dels elements que estaven exposats.

No vam fer res més. Les dues hores es van passar volant

PD: sobre si el Museu Blau ha canviat o no, t'he de dir que segueix igual d'avorrit.

Un petó, Laura

Marina

IMATGES QUE VAIG FER

DIJOUS 15 D'OCTUBRE DEL 2015

Hola Laura,

T'he de dir una cosa, la nostra classe es porta bastant malament, la majoria dels alumnes de tercer no fan cas a classe, llavors doncs tots els altres ens distraiem, i la pobre professora intenta posar ordre, però és que es porten tant malament que ningú els pot controlar.

Ah! per cert, avui no hem anat al Museu Blau. El que hem fet avui ha estat una mica avorrit, però era essencial per aconseguir l'encàrrec que ens havien proposat. El que hem fet ha estat buscar informació sobre els temes més importants del període que ens havia tocat.

A part, el dilluns que ve, tenim una presentació davant de tots els alumnes de segon i tercer per explicar quin encàrrec ens havien proposat. Cada un del grup havia de presentar, a mi em fa una mica de vergonya parlar en públic, imaginat que em quedes en blanc, imaginat que em poso súper nerviosa i em passa alguna cosa, "bueno" això només són fets que podrien passar o no. Del nostre grup presentarà la Júlia, a la segona presentació ho farà el Bheiron i la Núria i jo presentarem a l'últim torn, davant dels pares, per explicar-lis com havíem fet l'encàrrec.

El dilluns ja t'explicaré de que tracten els altres tgpes.

Una abraçada

Marina

DILLUNS 19 D'OCTUBRE DEL 2015

Hola Laura,

El dilluns vam anar tots al gimnàs per fer les presentacions del TGPE. Les presentacions estaven bé, però al final es feia una mica pesat perquè eren una mica avorrides. La nostra exposició va sortir molt bé, però l'exposició que em va agradar més va ser la de Transforma Films, perquè era diferent de les altres ja que interactuaven amb el públic. Els encàrrecs que tenien el diferents tgpes eren molt diferents. Per exemple, hi havia un TGPE que treballava amb el TEB i l'encàrrec que els hi han donat ha estat, inventar nous objectes perquè la gent amb discapacitat intel·lectual ho pugui vendre a les paradetes de Nadal, o de Sant Jordi.

Això és tot no hi ha gaire més a explicar.

Petons

Marina

DIMECRES 21 D'OCTUBRE DE 2015

Que tal Laura?

Avui hem anat al Museu Blau, a parlar amb la Yael que és una noia que treballa al Museu Blau, i és l'encarregada de la informació que s'explica a la nostra exposició (Biografia de la Terra). Per cada època havíem de sortir els membres de l'època i havíem d'explicar informació que havíem après durant aquest temps, també li havíem, així en cada època geològica de l'exposició. Al final és feia una mica pesat perquè hi explicàvem molta informació i costava de que et quedessis amb alguna cosa. A part aquell dia tots ens vam portar bastant malament sobretot els nois, però no tots. Tu imaginat ens ve una especialista i a sobre els meus companys asseguts al terra sense escoltar i jugant amb l'ipad.

Després la Mercé i el Tomás ens van fotre bronca, sobre que erem uns maleducats i tot això i en el

que ens van dir estic d'acord ens vam portar bastant malament, alguns més que altres però bueno això sempre és sap.

Escriuré aviat

Marina
Big image

DIJOUS 22 D'OCTUBRE DE 2015

Estimada Laura.
Ja se que aquesta setmana he escrit bastants cops però és que era important que sàpigues el que hem fet avui.

Avui dijous, també hem anat al Museu Blau perquè ens havíem de reunir amb l'encarregada dels recursos museogràfics. L'Elvira era molt simpàtica.

L'Elvira no ens ha explicat un rotllo sobre informació, el que hem fet ha estat dir-li a ella com podrien millorar la visita en un aspecte d'objectes i com estan distribuits. Li vam preguntar moltes coses com per exemple perquè era tan fosca l'exposició, perquè les parets són rugoses i totes negres, la cosa que més em va sorprendre va ser que les parets rugoses que hi ha no les poden tocar perquè en el contracte els arquitectes van posar que estava prohibit tocar-les i fels i res perquè segons ells és un fet característic d'aquest museu.

La visita va durar molt poc comparada amb les altres. I en contrast amb les altres és la que més em va agradar perquè ens va explicar coses però tampoc tantes perquè després no sens quedés res.

Petons

Marina
Big image

DILLUNS 25 D'OCTUBRE DE 2015

Hola Laura,

El dilluns és el pitjor dia de la setmana, i a sobre em tocava fer una presentació oral amb la Núria sobre la nostra època. Em vaig estar tot el cap de setmana practicant la presentació, que no m'entrava ni que em donessin 1000 euros, "bueno" potser per tants diners si que m'ho acabaria aprenent. El camí de casa a l'institut vaig estar repassant-m'ho mil cops, al final la Irene i la Claudia s'ho van aprendre.

Quan vaig entrar a classe estava súper nerviosa, estava pensant en que em passaria si
m'equivoques, o em quedés en blanc. Abans de nosaltres li tocava a un altre grup, durant tota aquella estona fins que ens va tocar a nosaltres tenia papallones a l'estómac. Quan ens va tocar sortir res del que pensava que passaria va passar. La presentació em va sortir molt bé no em vaig equivocar en res, i la cosa més important els meus companys no em van interrompre, a la Núria també li va sortir molt bé ja que mai és queda en blanc, sempre improvisa quan no se'n recorda d'alguna cosa.

Després de la presentació no vam fer gaire cosa més, vam pensar unes quantes preguntes claus perquè a l'endemà venien la Neus i la Mireia (dues encarregades del museu). Les preguntes que vam fer van ser:

  • Ara mateix els continents és modifiquen a poc a poc, és podría produïr una altra Pangea?
  • Sempre hi ha hagut una Lluna?
  • Què passaria si tornés ha haver-hi un Big Bang?

Aquestes són les preguntes que havíem pensat després elles ens dirien si estaven bé o no.

Una abraçada

Marina

DIMARTS 26 D'OCTUBRE DEL 2015

Estimada Laura,

Avui han vingut la Mireia i la Neus a l'institut per veure tot el que havíem treballat i les preguntes claus que havíem fet cada grup. Ens vam dividir en dos grups des dels Inicis de la Terra fins al Paleozoic inferior. Tots aquests grups vam anar amb la Neus.

Cada grup vam anar dient les nostres idees claus que havíem pensat i les anàvem anotant a la pissarra, quan ja no hi cabia res més a la pissarra, la Neus sense voler va escriure a la pissarra digital, i tota la classe és va posar a riure.

Una cosa que em va agradar molt va ser com podíem fer preguntes claus. Per fer una pregunta clau el que havíem de fer era. Ens van explicar que una pregunta clau és la que dona pas a una resposta oberta que és la que fa pensar als visitants, també ens van dir que una pregunta clau comença amb: " que hagués passat..., si hagués passat....,"

Durant les dues hores de TGPE vam fer això.

Marina