Think big, live big

De kracht van het innovatief organiseren

Innovatief organiseren

"Durf hebben om processen anders in te richten, mensen meer ruimte te geven en veranderingen zelf aan te pakken tussen alle disciplines" - Cees N. Min.

De transparante baas op het transparante kantoor

We doen het een groot deel van ons leven, een groot deel van onze dag, studeren ervoor, en hebben het er na onze 67e nog steeds over.. Dit kan niets meer of minder zijn dan het werken zelf, je beroep, je tijdverdrijf, uit passie of uit noodzaak. Hoe dan ook, we werken allemaal.


Wanneer een activiteit binnen ons leven zo veel tijd en energie in beslag neemt, moet het wel zo aangenaam mogelijk gemaakt zijn. Maar wat is dan aangenaam in dit geval?


Werken moet uitdagend zijn, je moet er voldoening uit kunnen halen. Routinematig werk is niet voor de mens, de mens is geen machine die ritmische handelingen uitvoert. De mens moet deze uitdaging aangaan, hetzij alleen, hetzij in teamverband.


Werken moet vrijheid bieden, om je eigen tijden in te delen, je pauzes zo lang als je wilt nemen en zonder dat iemand hier goed- of afkeuring aan geeft. Je bent eigen baas over je planning, wanneer en waar je werkt.


Enkele andere punten die werken bijzonder, leuk, aangenaam maken zijn dat werken een grote hobby moet kunnen zijn, je kan werken zonder dat je weet dat je werkt, je zo je gehele leven zou kunnen doen. Desalniettemin, er moet erkenning en beloning zijn voor het werk dat je levert. Maar misschien boven alles, dat je weet dat de grote baas naast je staat tijdens deze periode, je steunt door dik en dun en weet hoe hij het beste uit je naar boven kunt halen. De baas moet een lach op zijn gezicht hebben, omdat hij gelooft in een goede toekomst met goede werknemers, trots op ze is, waardeert en positiviteit straalt.

Bronnen

Elk mens is uniek

Elk mens is een bloem dat wil gaan bloeien, enkel mogelijk op de juiste voedingsbodem en de juiste voeding. Pas tijdens de bloei ziet de men de mooie kleuren, vormen en de schoonheid van deze bijzondere bloem, die anders is dan alle andere bloemen.

Trends in volle gang

Van organisatie naar organisering

Wat men nog denkt te weten over het succes van een organisatie, heeft het goed mis! De organisatie anno 2014 kent de uitgangspunten flexibiliteit, aanpassingsvermogen en agility!


Omarm de nieuwe generatie: Generatie Y als Y van Columbus.

Authentiek zijn, persoonlijke ontwikkeling en zinvol bezig zijn staan hoog in het vaandel.


Koppel uitvoering en beleid in functies: wie denkt, die doet ook

Schroom niet om verantwoordelijkheid over te dragen, of, neem verantwoordelijkheid over de reden dat men ooit de keuze op jou heeft laten vallen.