SWOT-analyse

Van Shanice 't Hoen

Strength

Behulpzaam

Actie: omdat ik graag behulpzaam ben, ga ik mijn broertje elke vrijdag helpen met zijn huiswerk. En na een maand vraag ik hem of mijn hulp hem heeft geholpen (qua cijfers of inzet bijvoorbeeld).


Geïnteresseerd in anderen

Actie: op mijn persoonlijke blog een luisterend oor bieden. Als mensen willen praten over van alles en nog wat, kunnen ze dat elk weekend doen op deze blog. Ook zal ik na een tijdje vragen of die mensen wat hebben gehad aan de gevoerde gesprekken.


Betrouwbaar

Actie: in het buurthuis van Purmerend zijn er een aantal spreekuren, voor mensen met problemen die bijna niemand weet. Eens in de twee weken daar naartoe gaan en hun verhalen aanhoren. En natuurlijk aan niemand doorvertellen. Na een paar spreekuren vraag ik die mensen of hun verhaal vertellen geholpen heeft.Weakness

1. Te snel persoonlijk worden

Actie: bij het leren kennen van mensen of klasgenoten eerst een aantal gesprekken aangaan om ze beter te leren kennen, voor ik (te) persoonlijk word tegen ze. Eerst een aantal dagen met elkaar omgaan en een band krijgen.


2. Bepaalde dingen overbrengen met (goede) woorden

Actie: als ik niet precies weet wat ik wil zeggen, ga ik eerst nadenken over de situatie. En rustig blijven tijdens het gesprek.


3. Dagdromen als ik moe ben

Actie: de aankomende maanden vroeger slapen en een betere nachtrust krijgen, als het mogelijk is minstens zeven uur. Als ik niet moe meer ben is de kans op dagdromen ook kleiner.Opportunities

De opleiding Media Manager op het Media College

Actie: tijdens deze opleiding die ik volg, in 2013 tot 2016, zal ik proberen mijn cijfers op een gemiddelde van een 7 te krijgen. Ik ga beter leren voor toetsen en mijn huiswerk uitgebreider, zodat ik zoveel mogelijk kans heb op een goed cijfer.


Mijn toekomstige stageplek

Actie: in het jaar 2014 zal ik zoveel mogelijk contacten zoeken voor een stageplek. Dat doe ik doormiddel van social media, zoals Twitter of LinkedIn.


Een wereldreis maken

Actie: na mijn opleidingen wil ik een goede baan vinden in de redactie of evenementen organisatie. Ik ga dan een gedeelte van mijn loon sparen op een speciale spaarrekening. Als ik genoeg geld heb, hopelijk na 2-3 jaar, ga ik mijn reis beginnen in Antwerpen en vanuit daar verder Europa in.Treats

Geen werk vinden bij het bedrijf waar je wilt werken na de opleiding

Actie: ik ga mijn uiterste best doen voor mijn opleidingen, goede cijfers halen en mijn inzet tonen. Als bedrijven dat zien aan een persoon, dan heb je een grote kans dat je wordt aangenomen.


Mensen die niet te vertrouwen zijn

Actie: met mijn klasgenoten of toekomstige collega's ga ik eerst een band mee opbouwen. En na een aantal weken praat je pas over de persoonlijke dingen. De eerste weken stel ik mezelf minder persoonlijk op dan dat ik werkelijk ben.


Niet genoeg slapen en het niet goed doen op school daardoor

De aankomende maanden ga ik vroeger slapen, voor 11 uur 's avonds. En ik zet mijn wekker om 7 uur, zodat ik tijd heb om goed wakker te worden. Als ik niet in slaap kan komen, ga ik lezen in bed.