Daan Remmerts de Vries

Boekopdracht

Interview met Daan Remmerts de Vries

De redactie van de CollegeKrant heeft een interview met de bekende schrijver gehad . Wij stelden vragen aan Daan . Hieronder staat het Interview :Wil je nog prijzen winnen in je carriere ? : Uhm , Uhm , eigenlijk zou ik de Gouden Griffel nog wel eens willen winnen , dat is een speciale prijs voor schrijvers het is de belangrijkste Nederlandse schijfprijs die er bestaat .


Ben je gelukkig in je leven ? : Ja , ik heb best wel een goed leven ik wou eigenlijk leraar worden , maar schrijver wezen is natuurlijk veel mooier dan leraar . Met alle respect vind ik schrijver wezen het mooiste wat er bestaat .


Wat voor boek vind je het best dat bestaat behalve je eigen boeken ? : Ik vind de Harry Potter reeks wel prachtig geschreven boeken . Ik vind dat er echt een rode lijn in alle 7 boeken zit .


Wat vind je het mooiste boek dat je hebt geschreven ? : Uhm , ik heb zoveel mooie boeken dat ik niet eens kan kiezen , maar als ik moet kiezen zou ik voor Tijgereiland gaan . Niet alleen omdat iedereen het leuk vind maar ik vind dat gewoon een goed verzonnen verhaal van mezelf .


Wat was je droombaan vroeger ? : Eigenlijk had ik 2 dingen willen worden . Ik wou voetballer worden maar ook schrijver en dat die droom is uitgekomen dat ik schrijver ben geworden is natuurlijk fantastisch .


Hoeveel procent winst van een boek krijgt u ? : In principe krijgt de auteur niet veel terwijl hij wel het boek heeft geschreven . De schrijver krijgt van de winst 10% . De uitgeverij krijgt het meeste


Vind u de woonplaats waar u woont ideaal om uw boeken te schrijven ? : Ik vind de buurt waar ik in leef heel ideaal juist . Amsterdam vind ik een hele mooie , stille stad . De mensen zijn er heel vriendelijk .


Wie is jou favoriete schrijver op dit moment ? : Op dit moment vind ik R.L.Stine wel een fantastische schrijver . Ik vind dat hij mooie boeken schrijft met een goede rode lijn in zijn verhalen .


Vind jij dat humor noodzakelijk is in een verhaal ? : Het ligt aan welk thema het boek heeft . Als het thema van het boek komedie is dan moeten er juist veel komedische stukjes in komen , maar als het thema romantiek is dan hoeft het niet noodzakelijk .


Hoe verzin jij een personage voor een boek ? : Als je een boek schrijft denk je altijd het eerste naar de hoofpersonen en hoe die heten . Als je een personage bedenkt denk je altijd eerst aan wie je kent of gekend heb en van die personen maak je meestal een personage .