Wereld Natuur Fonds

wat doet het WNF?

Het Wereld Natuur Fonds zet zich wereldwijd in voor de bescherming van de natuur, dit doen ze met verschillende acties, projecten en campagnes zoals hun actuele campagne genaamd 'Wildlife Crime' waarin ze strijden tegen stroperij. Dit alles gebeurd in de overtuiging dat biodiversiteit essentieel is voor het voorbestaan van het leven op aarde.

De doelstellingen van het WNF

Op de site van het WNF staan een aantal doelstellingen van het WNF.

Het WNF wil:


  • Een duurzame palmolie-industrie die niet ten kosten gaat van mensen of waardevolle natuur.
  • Meer duidelijkheid over genetisch gemanipuleerde soja en andere genetisch gemanipuleerde producten.
  • Overbevissing voorkomen door: de bijvangst van vissen die niet bedoeld zijn voor consumptie zo veel mogelijk te voorkomen en door niet meer te vissen dan de natuur aankan.
  • Plezier jacht tegenhouden ze vinden het 'moreel verwerpelijk' , dit willen ze bereiken door te investeren in: extra rangers, monitoringssystemen en in anti-stroperijpatrouilles.

Behaalde successen

Een van de recente behaalde successen is het stoppen van neushoorn stroperij in Nepal. Al 2 jaar achterelkaar is er geen enkele neushoorn gedood. Dat succes is mede behaald door dat de Nepalese regering meer geld ging stoppen in het bestrijden van stroperij en er in de media ook meer aandacht aan werd besteed. Ook komt het door de stichting van het Royal Chitwan National Park in 1973. Lokale burgers die onderdeel waren van de WNF-bescherming probeerde zo de Indiase neushoorn van uitsterven te bevrijden, wat ze ook zeker is gelukt.

(http://www.wnf.nl/nl/actueel/nieuws/bericht/?bericht=6693)Big image

Onze mening

Het WNF is goed bezig. Ze behalen veel successen op het gebied van natuurbescherming. Wij vinden natuurbescherming belangrijk omdat de natuur iets moois is en we dat niet zomaar verloren willen laten gaan. Het uitsterven van dieren door stroperij is onnodig en daarom is het goed en nodig dat het WNF er iets aan doet. Zonder het WNF zouden bepaalde diersoorten zoals neushoorns, olifanten en tijgers er allang niet meer zijn. Maar aangezien dieren mooi zijn om naar te kijken en ook praktisch kunnen zijn voor bepaalde dingen moeten ze nog vele jaren blijven bestaan.