Weekmail Enactus Utrecht

week 3

Lieve Enactor,

Het is mij een groot genoegen om de eerste weekmail van het jaar 2014 te mogen versturen naar jullie! Hopelijk heeft iedereen fijne kerstdagen en een goede en veilig verlopen jaarwisseling gehad. Het nieuwe jaar begon bij Enactus Utrecht meteen met de "Wat is Enactus avond" en de "Enactus avond" op 6 januari met nieuwe, huidige en alweer oude leden. Na de bijeenkomst met de nieuwe leden, waarin uitgelegd werd wie wij zijn, wat wij zijn en waar wij voor staan als Enactus Utrecht, werd de avond voortgezet met het legendarische spel "crazy 88". Elk team moest binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk opdrachten uitvoeren. Hierdoor was er spelenderwijs de mogelijkheid om elkaar wat beter te leren kennen. Er moet bekend worden dat er zeer creatieve foto's en filmpjes zijn gemaakt! Deze zullen nog een keer terugkomen! Afsluitend werd er gezellig geborreld in Maartenshof en werden de winnaars bekend gemaakt: Mama's Met Missie! Kortom, een beter startschot van het nieuwe jaar hadden we niet kunnen bedenken!Iedereen wil natuurlijk de foto's en filmpjes zien van deze avond. Laat dit dan een goede gelegenheid zijn om te melden dat de foto's en filmpjes wellicht tijdens het teamweekend getoond zullen worden. De aanmeldingen stromen binnen, dus wil jij hier ook bij zijn? Stuur dan snel een e-mail naar Annette: penningmeester@enactusutrecht.nl! Er zijn al veel leuke activiteiten bedacht voor het weekend van vrijdagavond 7 tot en met zondagochtend 9 februari! Wees hier bij!


Deze week staat ook de bijeenkomst met organisatieadviesbureau Berenschot op de planning. Hier zal senior consultant Ferdi van den Berg de teamcaptains helpen bij de jaarplannen en doelen van de teams. Dit zal een goede basis vormen voor de resultaten die wij met zijn allen willen gaan behalen om zo Enactus Utrecht ontzettend goed te kunnen vertegenwoordigen tijdens de Nationale Competitie!


Voor de Nationale Competitie zijn wij op zoek naar leden die deze dag als presentatoren Enactus Utrecht willen gaan vertegenwoordigen! Daarnaast zoeken wij ook nog leden die willen helpen bij het maken van de presentatie! Lijkt jou dit een leuke uitdaging? Wil jij leren hoe het is om te presenteren voor een groep juryleden uit het bedrijfsleven en wil jij weten hoe het is om in het Engels te presenteren? Stuur dan voor 10 februari je motivatiebrief naar Annelien: vicevoorzitter@enacutsutrecht.nl


De maand januari wordt tot slot afgesloten met het Partner/Alumni event op 31 januari met als thema: "Sociaal ondernemen: Zegen of Vloek?". Ondertussen zijn alle partners van de teams uitgenodigd om bij deze avond aanwezig te kunnen zijn. Zo zullen de partners zien waar de teams zich op dit moment mee bezig houden. Daarnaast zal de nieuwe website van Kookeiland gelanceerd worden en zullen zij tevens zorgen voor een overheerlijke catering! Deze avond zal om 17:00uur beginnen!


Liefs,


Anne Sophie

Belangrijke data

  • Donderdag 16 januari: Berenschot teamcaptains 10:00
  • Vrijdag 31 januari: Partner/Alumni event 17:00
  • 7,8,9 februari: Teamweekend
  • Maandag 10 februari: deadline sollicitatie presentatieteam NC
  • Maandag 3 maart: Enactus avond @ academiegebouw


Weekupdates teams

Fiets&Ik

Met drie nieuwe teamleden gaat het Fiets&ik team er weer tegen aan. Helaas gaan ook twee teamleden ons verlaten. Isabel gaat stoppen, en ook Marianne gaat ons aan het eind van deze maand verlaten. De nieuwe Fiets&ik is nog niet klaar, dus we moeten nog even wachten voordat we daar mee aan de slag gaan. Volgende week gaan we wel met de nieuwe teamleden een bezoek brengen aan de werkplaats, dus hopelijk kunnen we dan zien hoe het met de fiets er voor staat.


Marketingteam

Afgelopen week hebben we met het marketingteam de eerste vergadering gehad met de nieuwe samenstelling.

Vanaf heden is Kevin de nieuwe teamcaptain, hij heeft vol enthousiasme deze functie overgenomen.

Komende tijd zullen de kwaliteiten van de nieuwe teamleden ten volste benut worden om de teams beter te kunnen helpen.

We hebben redelijk wat professionele skills in huis gehaald en willen jullie dit zo snel mogelijk aan jullie laten zien!

Binnen het marketingteam zal er ook beter worden samengewerkt aan verschillende projecten om ook wat van elkaar te kunnen leren.

Verder is het marketingteam druk bezig geweest met het promotie materiaal voor Kookeiland op hun Makro event 18 januari.

Ook worden er weer nieuwe afspraken met de teams ingepland over marketingadvies, dus schroom niet om contact met ons op te nemen.


Mama's Met Missie

Na onze gekke crazy 88 en goeie borrelavond mocht MMM weer serieus zijn. Samen met de studenten van de HU hebben we vorige week weer alle neuzen dezelfde kant op gezet en zijn we al weer druk aan het vergaderen. Wat anders wordt komende tijd is dat Rosalie en Rowan zich (ook) met het Rabobankproject bezig gaan houden. Noortje gaat haar marketingtaken op een (iets) lager pitje zetten en omdat Maxime gaat beginnen met stage neemt Katinka vanaf nu haar contact met onze mama's over. Verder zijn we al lekker bezig met het voeren van gesprekken met organisaties en stichtingen, dus komende tijd gaan we hopelijk nog veel organisaties bereiken en het gesprek met ze aangaan waarna we een (nieuw) plan gaan opzetten wat betreft het bereiken van onze mama's.


Oma's United

Met de start van het nieuwe jaar is ook de start voor de nieuwe enactus leden bij Oma's United begonnen. Omdat twee dames eerder zijn gestopt met enactus zijn we een vrij nieuwe groep, met nog maar een oudgediende in de vorm van Xander. De afgelopen weken hebben we met elkaar kennis kunnen maken door achtereenvolgens de kerstborrel onze eerste enactus avond en ook onze eerste vergadering. Tijdens de vergadering afgelopen dinsdag, heeft de overdracht plaatsgevonden. Dat wil zeggen dat elk nieuw teamlid is uitgelegd wat Oma's allemaal bereikt heeft tot nu toe. We hebben de functies verdeeld, en ook onze verwachtingen uitgesproken voor het jaar. Dit was ook belangrijk met het oog op de business case van Beerenschot. Vorige week woensdag was de eerste workshop van het jaar waar ikzelf niet bij ben geweest. Maar wel onze oude voorzitter Frank. 8 oma's waren aanwezig. Maar met het doel om aan het eind van dit jaar een poule 30 oma's te realiseren is er nog een hoop werk aan de winkel.


Kookeiland

Kookeiland maakt zich klaar voor een drukke januarimaand met maar liefst twee caterings! Aankomende zaterdag krijgen de vrouwen bij de Makro een workshop waarin ze gaan leren hoe ze hun hapjes mooi kunnen presenteren. Aansluitend hierop zullen we met een kraampje in de Makro staan om hapjes uit te delen en de mensen te vertellen over Kookeiland. Van flyers en businesscards tot Afrikaanse decoraties en een swingende playlist, we zijn er helemaal klaar voor om de Makro te veroveren en Kookeiland weer wat extra naamsbekendheid te geven!

In de tussentijd gaan we ook verder met het verstevigen van de communicatie tussen ons en de vrouwen. Na het gezamenlijke groepsgesprek van een tijdje geleden zijn we nu bezig om met de vrouwen individuele ‘functioneringsgesprekken’ te voeren. We hopen dat hier nuttige dingen uit gaan komen.

Verder bereiden we ons voor op de catering van het Partner/Alumni-event van Enactus op 31 januari. We gaan er natuurlijk vanuit dat iedereen hierbij is, niet alleen omdat het hartstikke leuk wordt maar ook om onze heerlijke hapjes te proeven! Tot dan!