Nascholing PRODAS Academie

aanbod schooljaar 2014 - 2015

Beste collega's,

Graag bieden wij jullie ook in het nieuwe schooljaar weer een passend aanbod met trainingen en workshops aan. Mis je in het aanbod een opleiding of workshop geef dit dan bij ons aan via ontdeklab@prodas.nl dan kijken we of we mogelijk op bestuursniveau nog een training op dit gebied kunnen inkopen. De nascholing wordt tenzij anders vermeld altijd gegeven in het Prodas21 Ontdeklab op BS De Diamant, Avennelaan 17 in Someren. Kijk voor het meest actuele cursusaanbod regelmatig op de website. Hier kun je je ook digitaal inschrijven voor de bijeenkomsten.

vriendelijke groet,

Mieke Engelbertink & Tessa van Zadelhoff
ontdeklab@prodas.nl

Trainingen (meerdere bijeenkomsten)

Opleiding ictcoördinator PRODAS - in samenwerking met Arno Coenders biedt PRODAS een opleiding op maat. Uitgangspunt van deze training is niet de techniek maar de didactiek. Onderwerpen zijn ict-beleid, inzet van devices, innovatie, visievorming en coaching.

Opleiding video in de klas, greenscreen- en cameratechniek - in samenwerking met Beam it Up. In drie bijeenkomsten leer je van alles over cameratechniek, video bewerken en monteren. De insteek is praktisch, je leert wat je met video kunt doen binnen de les en ook hoe je dat doet. Ook leer je meer over het gebruik van een green screen zoals we dat in het Ontdeklab hebben.

Mediaproof - Onze leerlingen brengen steeds meer tijd online door. Ook op onze scholen doet de inzet van moderne technologie zijn intrede. Wat betekent dit voor jou als leerkracht, hoe zorg je dat je aansluit bij de belevingswereld van je leerlingen, hoe houd je oog voor de gevaren maar zie je zeker ook de kansen van de inzet van media binnen het onderwijs. In acht bijeenkomsten word je opgeleid tot mediaprofessional. Deze training wordt verzorgd door Mariëlle van Rijn van Leernetwerk.

21st century skills - Leven en werken in de 21e eeuw vraagt andere vaardigheden van mensen. Deze basisopleiding is bedoeld voor mensen die aan de slag willen met het samenstellen van leerarrangementen waarin leerlingen in staat worden gesteld om deze vaardigheden te ontwikkelen. De opleiding bestaat uit drie dagen waarin je praktijkgericht aan de slag gaat met het maken van leerarrangementen die je ook direct in je klas kunt toepassen. Deze training wordt verzorgd door Frank van den Oetelaar van 21st century skills.

Workshops

Prowise Presenter - Brons en Zilver - Haal meer uit je digibord of touchscreen. Leer hoe je interactiviteit bereikt en zoveel mogelijk rendement haalt uit je instructies.

Rekentuin - Rekentuin en Taalzee is adaptieve software die zich automatisch aanpast aan het niveau van individuele leerlingen in jouw groep. Beide programma's bieden een uitgebreide backend waar je als leerkracht in een oogopslag heel veel gegevens over jouw leerlingen uit kunt halen. Voor Rekentuin en Taalzee heeft PRODAS bovenschools een licentie afgesloten waardoor je korting krijgt op de licentiekosten. Neem hiervoor contact op met ontdeklab@prodas.nl Werken met Rekentuin is niet moeilijk, maar voor zoveel mogelijk rendement adviseren wij je om deze workshop, gegeven door Oefenweb te volgen.

Werken met tablets - Steeds meer scholen stappen over op het gebruik van tablets in de klassen. In deze praktische workshops leer je hoe je deze tablets in kunt zetten. Je krijgt tips over hoe je geschikte apps vindt, wat tablets betekenen voor je klassenmanagement en hoe je tablets binnen je lessen inzet.

Verwacht

De volgende workshops en trainingen worden de komende weken ingepland. Helaas zijn hier op dit moment nog geen concrete data voor bekend. Houd hiervoor de site van de PRODAS Academie goed in de gaten.

- omgaan met (hoog) begaafde leerlingen
- techniek & ik - diverse workshops
- websitebeheer
- werken met Windows 8 - basis en gevorderden
- aan de slag met OneNote (onderdeel van het Office pakket)
- Winsys (ons nieuwe beheersysteem)
- sociale media

Prodas Academie

Verzoeken zijn welkom via ontdeklab@prodas.nl Ook voor aanvullende informatie kun je naar dit adres mailen of bel even met Mieke of Tessa.