Responsive webdesign

Amber Peperkamp MM1C

Responsive webdesign

Responsive webdesign houd in dat een website ook op telefoon of tablet goed kan functioneren en toegankelijk is.

Achtergrond informatie

Responsive, ook wel responsive webdisign genoemd houd in dat een website ook op telefoon of tablet goed kan functioneren. Meestal gebruiken ze daar een andere lay-out voor zodat alles makkelijk en overzichtelijk is.


De term responsive webdesign is bedacht in 2010 door Ethan Marcotte op de weblog A List Apart. Responsive webdesign is begonnen toen de smartphones en de tablets populair werden en mensen meer overzicht wouden als ze aan het surfen waren op het internet.

De meeste sites zijn erg groot en zijn dan lastig te lezen op een smartphone of op een tablet. Ethan Marcotte zag dat mensen hierin wouden investeren en zette het plan om responsive website's te maken door.


Een responsive website past zichzelf aan aan de omgeving waarin hij getoond wordt met behulp van flexibele grids. De flexibele grids zorgen ervoor dat breedtes en hoogtes van elementen niet in pixels worden bepaald, maar in percentages.


Het responsive webdesign is een van de belangrijkste ontwikkelingen van het afgelopen jaar. Nu het internet zich over steeds meer apparaten verspreidt , wordt het voor designers steeds lastiger om voor al die apparaten mooie content te bieden. Voor elke mobiele telefoon een app maken is te duur en het responsive webdesign biedt een aantal handige toevoegingen die een nieuwe toepassing mogelijk maken.


Met het programma Adobe Edge Reflow kan je makkelijk en eenvoudig een responsive website maken. Dit programma wordt door vele mensen gebruikt bij het maken van een responsive webdesign.

Big image