Mystery4 You(th) nights

Mysteryguest 1

Op onze eerste mysteryfouryou(th) avond mochten we als gast Jan Jacob Hoefnagel uit Sneek ontvangen. Het thema van deze avond was rijkdom.

Jan Jacob heeft het een lange tijd financieel heel goed gehad. Hij had een eigen bedrijf in de reclamewereld en verdiende zoveel geld dat hij meerdere dure auto's had en 2 grote huizen. Hij woonde eerst in Kampen en wilde met zijn gezin naar Friesland komen. Hier heeft hij toen een huis gekocht. Het was financieel niet nodig om zijn oude huis in Kampen te verkopen.
Hierdoor hadden ze twee grote huizen. Alles ging het voor de wind.

Maar toen ging het slechter met het bedrijf, lanten vielen weg en de omzet ging fors omlaag. Eerst werd er één auto verkocht, toen dit niet genoeg was nog maar één. Uiteindelijk moest het huis in Kampen in de verkoop, maar het lukte niet deze te verkopen. Om een lang verhaal kort te maken ze kwamen in de schuldsanering.
Het gezin moest ineens leven van een klein vastgesteld bedrag per maand. Ook raakten ze veel "vrienden" kwijt.
Uiteindelijk heeft Jan Jacob een baan gevonden bij Dorcas, waar hij zorgt dat er geld binnenkomt om de projecten die ze willen uitvoeren te financieren. Hier is zijn echte rijkdom begonnen. Mensen die echt arm zijn "armer dan hij ooit is geweest" te helpen en te ondersteunen doormiddel van faciliterende projecten in het buitenland.
Door alle problemen is zijn relatie met God veel sterker geworden. Hij heeft geleerd dat je in het leven niet alles zelf in de hand hebt, maar dat je op God moet vertrouwen.

Mysteryguest 2

Onze tweede mysteryguest was Bram van der Speer. Bram is een ex-crimineel/drugsverslaafde die heel gepassioneerd zijn leven met ons gedeeld heeft.

Hoe hij als kleine jongen verwaarloosd werd door zijn aan alcohol verslaafde ouders, in verschillende internaten gewoond heeft en vervolgens aan de drugs raakte en in het cirminele circuit belandde.Op een gegeven moment zat Bram helemaal onderin de put en toen werd hij aangeraakt door de Here Jezus.Mensen vroegen of ze voor hem mochten bidden en hij ervoer dit als een enorme zegen. Dit was een ommekeer in zijn leven. Hij heeft Jezus nooit meer losgelaten en praat nu in gevangenissen, scholen en kerken over zijn verhaal, als een levend voorbeeld dat verandering mogelijk is als de liefde van Jezus in je leven komt.

We begonnen de avonden met een heerlijke gezamenlijke maaltijd en vervolgens luisterden we naar het indrukwekkende verhalen. Daarna gingen we in groepjes uiteen en bedachten we vragen die we nog wilden stellen aan de gasten. Iedereen was behoorlijk onder de indruk en er waren ook veel vragen. Al met al twee mooie avonden met boeiende gasten. We kijken uit naar de volgende mysterynight op 24 april a.s. Een mooie gelegenheid ook om je vrienden en vriendinnen mee te nemen !